Todella pitkään odotettu matka Holstebrohon oli vihdoin käsillä. Tätä retkeä oltiin fiilistelty koko syksy, eikä tunnelma latistunut edes aikaisesta herätyksestä lähtöpäivänä. Selvittyämme lentokentän turvatarkastuksista suuntasimme porukalla aamukahville.

Lento sujui joutuisasti ja Kööpenhaminaan tultuamme matka jatkui vuokra-autoilla kohti Holstebrota, missä tuoreet pullat ja kahvi odottivat meitä.

Iltapäivällä kävimme pikaisesti Holstebron keskustassa. Illalla Holstebron tytöt tarjoilivat meille maistuvan päivällisen. Vähitellen loputkin paikallisista tytöistä saapuivat, ja yhteinen iltaohjelmamme saattoi alkaa. Tuolileikkien ja tanssin tiimellyksessä ja hedelmäsalaatin äärellä tutustuimme mukavasti tanskalaisiin tyttöihin. Onnistuneen illan lopuksi lähdimme yöpymispaikkoihimme ystävien koteihin. Pitkän päivän jälkeen uni maistui varmasti jokaiselle.

Lauantaina hyvin nukutun yön ja rauhassa syödyn aamupalan jälkeen suuntasimme seurakunnan omalle urheiluhallille, jossa päivä käynnistettiin yhteisellä tanssilämmittelyllä. Saatuamme itsemme kunnolla hereille oli aika jakaa juniorit ja seniorit salin eri päätyihin tekemään oman tasonsa mukaisia harjoituksia. Ennen lounasta juniorit pelasivat maaottelun Suomi-Tanska. Ottelu oli tiukka ja juniorit pelasivat hienoa peliä! Ottelu päättyi kuitenkin Tanskan 2-0 voittoon. Tappio ei tietenkään tuntunut mukavalta, mutta saimme tästä hyvän ja opettavan kokemuksen ajatellen otteluita pääsiäisleirillä. Lounaan jälkeen pelasimme vielä sekajoukkueturnauksen.

Nuortenillassa kuulimme, ettei mikään kiusaus ei voi käydä ylivoimaiseksi, sillä Jumala on tarkkaan mitannut ja punninnut ne juuri minulle sopivaksi. Oli rakentavaa huomata, että riippumatta siitä missä asumme, julistus on sama, ja nuoret ovat samassa hengessä.

Kokouksen jälkeen oli senioreiden vuoro pukea pelikamppeet ja alkaa lämmitellä tiukkaa ottelua varten. Ensimmäinen erä meni pelituntumaa hakiessa, mutta toisessa erässä pääsimme jo paremmin mukaan peliin. Jouduimme kuitenkin lopulta taipumaan Tanskan kovien otteiden alle, ja peli päättyi 2-0 Tanskan voittoon.

Ilta jatkui vielä snacksin, yhteyden ja monien osalta myös lentopallon merkeissä. Mukava ja onnistunut päivä oli taas takana!

Sunnuntaina kokouksen ja hyvän tacolounaan jälkeen oli aika pakata kimpsut ja kampsut autoihin ja kääntää nokka kohti Kööpenhaminan lentokenttää. Saimme kokea vielä pientä jännitystä, kun puoli tuntia ennen lennon lähtöä oli viidentoista tytön turvatarkastus vielä tekemättä. Ystävällisen virkailijan ansiosta se sujui vauhdilla ja tytöt ehtivät juoksujalkaa koneeseen.