Heprealaiskirje on alunperin kirjoitettu joskus 60-luvulla Jerusalemin ja Syyrian alueen kristityille juutalaisille, jotka olivat alkaneet kadottaa Jeesuksen evankeliumin.

Kohderyhmän vuoksi kirje sisältää valtavasti viittauksia näille niin tuttuihin Vanhan Testamentin, etenkin Mooseksen, kirjoihin; niihin ei Paavali kirjeissään voinut viitatata, koska pakanat eivät niitä tunteneet. Vaikuttaa siltä, että  kirjeen vastaanottajille Mooses oli alkanut kivuta takaisin ylimmäksi auktoriteetiksi. Siksi kirjoittaja heti kirjeen alussa pudottaakin pommin esitellessään Jeesuksen : Hän on Jumalan Poika, Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, joka oli luonut maan ja taivaat  ja tulee aikanaan käärimään ne kokoon kuin viitan. Näiden totuuksien vuoksi Jeesus oli ristiinnaulittu ja Stefanos kivitetty, joten voimme vähän käsittää painetta, jossa heprealaiset elivät. Meille postkristillisessä Euroopassa eläville pakanoille, jotka kohtaamme oman aikamme paineet,  kirje voi olla äärettömän herättävä; tarvitsemme vain avaimia kirjeen ymmärtämiseksi.

Uudenvuoden vaihteessa nuorille avattiin mahdollisuus tutusta paremmin Heprealaiskirjeeseen ja sen salaisuuksiin. 13 lukua käydään läpi yksi kerrallaan, niin että joka viikko tulee uutta lukua koskeva materiaali. Viikon aikana verkkosivulle tulee siis käsiteltävä luku ääneen luettuna, sitä käsittelevä animaatiovideo ja juliste sekä tehtävät. Tehtäviin liittyy myös kilpailu, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman moni vastaamaan kysymyksiin. Materiaaleja läpikäydessä nuorilla herää varmasti paljon kysymyksiä, joita voikin verkkosivun kautta lähettää asiantuntijoille. Jokaiseen kysymykseen annetaan vastaus verkkosivulla, lisäksi osaa niistä käsitellään live-lähetyksessä keskiviikkoisin. Töitä tehdään huima määrä eri maissa myös materiaalien kääntämiseksi, jotta nuoret saisivat maksimaalisen hyödyn projektista.

Täällä Suomessa kokoonnumme myös pienryhmissä viikoittain juttelemaan viikon aiheesta. Silloin jokainen voi tuoda esiin omat ajatuksensa ja ryhmä voi yhdessä pohtia mieleen juolahtavia kysymyksiä. Viisaat päät yhteen lyöden vaikeisiinkin kysymyksiin löytyy vastaus, ja voimme auttaa toinen toistamme ymmärtämään aiheet paremmin.

13 viikkoa kestävä matka Heprealaiskirjeen läpi huipentuu huhtikuussa, kun tuhannet nuoret kokoontuvat taas Norjaan kevätleirille. Leirillä järjestetään juhla, jossa käsitellään erityisesti pääsiäistä vuonna 33. Tämä Heprealaiskirje -projekti on tähän mennessä BCC:n suurin, nuorille suunnattu opintoprojekti, joten olemme siinä innolla mukana.

 

 

Edellinen julkaisu
Seuraava julkaisu