Tänään jätämme harjoitukset pois aikataulusta ja pelaamme koko kahden ja puolen tunnin vuoron. Jaot on jaettu Telegram-ryhmässä päivän aikana ja lyhyen 10 minuutin lämmittelyn jälkeen nuorimmat pelaajat kyyristyvät ensimmäiseen aloitukseen.

Hallin käytävillä käy taas pöhinä, kun 10-18 vuotiaat tytöt ja pojat valmistautuvat viikottaisiin lätkäpeleihin. Pelaajia saapuu paikalle Lahdesta ja Kirkkonummen suunnalta yhteensä 30:n molemmin puolin riippuen seurakunnan muusta toiminnasta. Aikuiset ohjaavat nuoret oikeisiin pukukoppeihin, jotta kamat saadaan päälle ja pääsemme ajoissa aloittamaan pelit.

Helmikuussa Suomeen pelimatkalle tulee norjalainen Eikerin joukkue. Samanlaiset viikonloput ovat jo muodostuneet perinteeksi ja Suomessa näitä viikonloppuja on järjestetty jo seitsemänä vuotena peräkkäin tammi-maaliskuun aikoihin, kun norjalaiset joukkueet ovat tulleet vieraaksemme.

Maalis-Huhtikuussa järjestettävä kansainvälinen lätkäturnaus lähetyskeskuksessamme Brunstadilla on loistava motivaatio viikottaisiin peleihin. Suomesta on lähtenyt joukkueita kyseisiin turnauksiin lähes joka vuosi kymmenen vuoden ajan. Joukkueemme on ollut turnausten menestyksekkäin joukkue mitaleilla mitattuna, joten pelaajien odotukset ovat aina katossa, kun lähdemme taistelemaan norjalaisia, sveitsiläisiä, saksalaisia, tanskalaisia, kanadalaisia ja jenkkejä vastaan. 2016 suomalaiset kolme lätkäjoukkuetta palasivat Norjasta kahden kulta- ja yhden pronssimitalin kanssa.

 

Aiheeseen liittyvät