Juhannuksena, suomalaisen kesäjuhlinnan kohokohtana, seurakunta järjesti kolmipäiväisen kesätapahtuman, jossa oli mukana noin 300 osallistujaa.

Sää pani parastaan, aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja sateelta säästyttiin lähes kokonaan. Viime aikaisen kuivuuden vuoksi juhannuskokkoa ei voitu ikävä kyllä polttaa, mutta mistään muusta hauskuudesta ei jääty vaille.

Kokoontumispaikkana oli suuri teltta, jossa hengelliset kokoukset pidettiin. Kristinuskon keskeiset totuudet Jeesuksen elämästä, pelastustyöstä ja esikuvasta tulivat sanoman kautta selkeästi esille. Mukana oli sananjulistajia ja vieraita myös Norjasta, Venäjältä ja Saksasta.

Kokousten lisäksi Lahden Metsolaan kerääntynyt joukko, joista yli puolet oli lapsia tai nuoria, sai kokea monenlaisia elämyksiä.  Uutena tänä vuonna oli peikko- ja menninkäispuisto mielenkiintoisine tehtävineen sekä 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu Metsola Challenge-urheilukisa radalla, jossa oli erilaisia ylitettäviä esteitä, mm. kilpailijoiden tuli kuljettaa 10 kananmunaa ehjinä haasteellisen radan lävitse. Tietenkin pelattiin perinteistä lentopalloa, saunottiin ja uitiin. Kesäpäivän hämärtyessä yötä kohden istuttiin iltaa taivasalla. Näissä vapaamuotoisissa illanistujaisissa laulettiin yhdessä, kuultiin paneelikeskustelu ja haastatteluja sekä osallistuttiin hauskoihin pikku kilpailuihin vaikkapa kuuman kaakao- tai kahvikupin ääressä.

Tapahtumaan osallistujat tunsivat syvää yhteenkuuluvaisuutta keskenään ja tulivat ravituiksi niin hengen, sielun kuin ruumiinkin puolesta. Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.