Jälleen oli koittanut yksi vuoden odotetuimmista kohokohdista. Suuri joukko oli valmistellut tätä kokoontumista alkukeväästä asti. Toinen lentopallokenttä oli saatu valmiiksi yötä myöten. Kentillä pelailtiinkin sekä vapaamuotoisemmin että harjoitusotteluita tulevia lentopalloturnauksia varten. Tapahtuman aikana kymmenet toimivat erilaisissa tehtävissä juhlien onnistumiseksi.

Juhannusaaton, juhannuspäivän ja sunnuntain kestävään tapahtumasamme oli yli 350 osallistujaa. Seuraksemme oli saapunut kymmeniä ulkomaisia ystäviä Venäjältä, Norjasta, Tanskasta, Saksasta, Hollannista ja Pohjois-Amerikasta.

Lapset odottivat innolla tulevia leikkejä, hauskoja ohjelmanumeroita, saunomista ja uimista, sekä riemukkaita hetkiä kavereidensa kanssa pomppulinnoissa ja muilla leikkipisteillä. Monia myös varmasti kutkutti ajatus herkkukioskin antimista.

Nuorille tiedossa oli ohjelmantäyteinen viikonloppu. Innostavien hengellisten kokoontumisien ja rakentavan ohjelman lisäksi tulossa oli ainakin tiukkoja lentopallopelejä, mukavia kokon ääressä vietettyjä iltoja, sekä paljon unohtumattomia hetkiä niin vanhojen tuttujen kuin uusien ystävien seurassa.

Seniorit iloitsivat tulevista kahvitteluhetkistä parhaassa seurassa, Jumalan sanasta, jota kuultaisiin kokoontumisissa, sekä nuorten ja lasten touhujen seuraamisesta.

Juhannusaattona tilaisuus alkoi lipunnostolla ja Maamme-laululla, jota seurasi hengellinen kokoontuminen. Ajatuksella suunnitellun ja hyvin toteutetun juhla-aterian jälkeen alkoivat saunavuorot. Lapset kiersivät leikkirasteja ja nuoret täyttivät pelikentät.

Illalla kokoonnuimme jälleen telttaan, jossa pääsimme nauttimaan hienosta koko perheen showsta. Illan ohjelma olikin suunnattu erityisesti lapsille ja lapsiperheille, mutta jokainen katsoja, nuorimmasta vanhimpaan, viihtyi loistavasti. Teltta oli koristeltu sirkusteemaan ja taitavat juontajat “Tireh” ja “Tööri” vetivät ohjelmaa. Ilta koostui eri ikäisten lasten itse tekemistä ohjelmanumeroista. Lapset olivat mukana suunnittelussa ja olivat saaneet itse päättää mitä halusivat esittää. Alle kouluikäiset tytöt tanssivat suloisessa baletissa. Jokaisen katsojan sydän suli tyttöjen pyörähdellessä ja hyppiessä jokainen vähän omassa maailmassaan. Pojat taas esittivät energisen dance-battlen, joka sisälsi muun muassa flossausta ja break dancea. Sitä seurasi kouluikäisten tyttöjen itse tekemän temppushow. Lasten kasvot säteilivät ylpeydestä kun he saivat esittää vanhemmilleen ja ystävilleen teoksiaan. Saimme todella yllättyä lasten taidoista ja rohkeudesta lavalla. Yleisö pääsi myös mukaan perinteiseen “Leijonaa mä metsästän” laululeikkiin. Se on yksi mukavista perinteistä joka on kuulunut juhannukseen jo vuosia. Lopuksi lavalle saatiin vielä kaksi venäläistä pelleä, jotka saivat kaikki nauramaan maha kippurassa. Ilta huipentui paneelikeskusteluun, jossa muutama ystävämme kertoi meille uskomattomia tarinoita matkoiltaan eri puolilla maailmaa. Tunnelma teltassa oli loistava. Lasten hymy tarttui jokaiseen ja jatkoimme iltaa lämpimissä tunnelmissa kokon ja parhaiden ystävien seurassa.

Kesäyön hämärtyessän sytytettiin kokko. Sateinen sää lyhensi kokon ympärillä oleskelua, joten illanviettoa jatkettiin teltassa muun muassa laulaen. Pikkuhiljaa väki väheni, osan lähtiessä latautumaan seuraavaa päivää varten, kun taas toiset päättivät vielä saunoa aamun sarastukseen.

Juhannuspäivän aluksi kokoonnuimme todistamaan muutama nuoren kastetta, minkä jälkeen seurasi hengellinen kokoontuminen teltassa. Saimme kuulla evankeliumia ja useat käyttivät tilaisuuden todistaa uskostaan ja halustaan elää Jumalan Sanan mukaan.

Lauantainakin nautimme todellisen juhla-aterian, jonka jälkeen oli tilaisuus saunoa ja viettää aikaa vapaan ohjelman merkeissä. Lapsille oli järjestetty hauskoja ja energisiä leikkejä, joihin myös kaikki lapsenmieliset pääsivät osallistumaan tanssileikkien muodossa.

Illemmalla järjestettiin nuorille suunnattu iltashow, jossa kaksi joukkuetta ottivat mittaa kilpailussa, joka koostui visaisista kysymyksistä, sekä leikkimielisistä tehtävistä. Shown aikana saimme kuulla upeita lauluesityksiä ja nähdä hauskoja videoklippejä.

Tämän jälkeen viereiseen telttaan senioreille ja muille sillin ystäville oli katettu sillipöytä. Teltan täytti leppoisa puheensorina; samaan aikaan nuoriso nautti hampurilaisaterioistaan ja ruokailun päätyttyä väki alkoi siirtyä kokkopaikalle.

Tällä kertaa sää salli tunnelmallisen illanvieton kokon ympärillä. Lauloimme yhdessä kansanlauluja ja hengellisiä lauluja ja kuulimme useita tarinoita muun muassa lähetystyömatkoilta Itä-Eurooppaan. Venäjältä, Ukrainasta ja muista Itä-Euroopan maista saapuneet ystävät, joita oli paikalla kymmeniä, esittivät laulun venäjäksi, jonka jälkeen useat heistä kiittivät viikonlopusta ja lähetystyöstä, jota muun muassa Venäjällä on tehty.

Sinnikkäimmät jatkoivat taas toistensa seurasta ja kokon lämmöstä nauttimista yöttömässä yössä aina aamun pikkutunneille saakka.

Sunnuntaiaamuna järjestettiin nuorille jalkapallopelit. Päivä jatkui hengellisellä kokoontumisella, jota seuranneen ruokailun jälkeen alkoikin viikonlopun järjestetty ohjelma olla ohi. Oli aika hyvästellä niin vanhat tutut kuin uudet ystävät, joihin oli juhannuksena saanut tutustua.

Liittyvät julkaisut