Salin täyttivät erilaiset värikkäät valot, piuhat ja monenlainen elektroniikka...

Saapuessamme kokoussaliimme mennessä olemme tottuneet näkemään toista sataa tuolia siisteissä riveissä Tällä kertaa salin täyttivätkin erilaiset värikkäät valot, piuhat, monenlainen elektroniikka ja iloisten poikien kasvot. Noin 15 poikaa oli alkanut heti saliin päästyään järjestää omaa konettaan ja pelipaikkaansa kuntoon. Eikä ollut kestänyt kauan, ennen kuin pelit olivat jo käynnissä

Kaikkien oli mahdollista pelata useita eri pelejä: autopelejä, toimintapelejä, seikkailu- ja urheilupelejä, mutta suurimman suosion sai CS:GO toimintapeli. Illan aikana käytiinkin tiukka CS:GO turnaus jossa kaksi joukkuetta ottivat mittaa toisistaan. Turnauksessa voittamisen ratkaisi tiimipelaamisen taito ja yhteisen strategian noudattaminen. Intensiivisen pelin aikana monen pelaajan kämmenet hikosivat jännityksestä ja kommunikointi tiimikavereiden kanssa kävi vilkkaana.

Illan päätteeksi katsoimme ajatuksia herättävän videoklipin, minkä jälkeen saunoimme yhdessä. Innokkaimmat osallistujat halusivat pelata vielä hetken ennen hiljaisuutta ja nukkumaan menoa.

Aamupalan jälkeen alkoi tietotekniikan workshop. Workshopissa halusimme näyttää, mitä kaikkea tietokoneilla voi tehdä pelaamisen lisäksi. Saimme nähdä musiikin editointia asiaankuuluvilla laitteilla, 3D-mallinnusta ja mobiiliappien ohjelmointia.Lisäksi meille esiteltiin kuvankäsittelyn mahdollisuuksia. Porukan nuorin laati videon videonkäsittelyohjelmallaan. Opimme myös miten palvelimet toimivatt ja kuinka verkkoliikenne liikkuu maailman ympäri eri laitteiden kautta. Workshopin lopuksi kiersimme katsomassa kunkin osallistujan loppuluomuksen.

Jatkoimme vapaamuotoista pelaamista lounaaseen saakka. Tapahtuman päätteeksi oli aika pakata tietokoneet ja muut kamppeet.

Kaikki viihtyivät tapahtumassa ja uskon, että jokainen sai paremman käsityksen siitä, mitä kaikkea tietokoneet mahdollistavat.