Lahden pyhäkoululaiset tekivät mukavan junaretken Pikku-Jumbolla Salpausselän seisakkeelta Heinolaan 11. päivä kesäkuuta.

Pikkuväen seuraksi matkalle lähti osa lasten vanhemmista ja pyhäkoulun ohjaajat. Pikku-Jumbo on vanhanajan höyryveturi. Saimme siis kuulla kunnon junanvihellykset ja höyryjunan äänet olivat muutoinkin nykyajan junia vakuuttavammat. Pikku-Jumbo pysähtyi matkalla muutamia kertoja.

Höyryjunasta oli varattu pyhäkoulun matkalaisille yksi kokonainen junavaunu. Retkellä jatkui sama iloinen tunnelma, mikä on meille tuttu myös pyhäkoulun kokoontumisista. Oli mukava, että lapset pääsivät kokemaan vanhassa junassa matkustamisen! Joillekin vanhemmille se toi myös muistoja mieleen ja herätti keskustelua.

Heinolassa söimme kunnon eväät puistossa taideteosten keskellä ja kävimme Heinolan lintutarhassa. Siellä lapsia nauratti muun muassa musiikin tahdissa tanssiva papukaija. Paluumatkalla pysähdyimme Vierumäen asemalla. Sitten olikin aika vilkuttaa toisillemme ja siirtyä omaan arkeen mukavien uusien muistojen siivittäminä.

 

Annie 13 v

Mikä oli parasta tällä retkellä?

- Tunnelma ja että sai olla kavereiden kanssa. Kiva kokemus.

 

Aaro 3 v

Oliko kivaa tällä retkellä? Haluaisitko mennä uudestaan?

- Oli. Joo huomenna taas!

 

Satu 67 v

Oletko koskaan matkustanut näin vanhalla junalla?

- Olen matkustanut lapsena.
 

Aiheet
Aiheeseen liittyvät