Iloiset äänet valtaavat pukuhuoneet, kun lapset näkevät taas toisensa ja innosta puhkuen rientävät liikuntasaliin. Lapsilla on valtavasti energiaa ja moni jo kyselee ohjaajilta mitä tänään tehdään. Aloitamme alkulämmittelyllä ja se on tänään banaanihippa. Heti löytyy neljä vapaaehtoista hippaa, joten alkulämmittely voidaan aloittaa.  Muutaman minuutin juoksemisen jälkeen pidetään reipas juomatauko ja pyydetään kaikki seisomaan valkoiselle viivalle.

Seuraavana ohjelmassa on esterata. Sitä varten jakaudutaan kahteen ryhmään. Kummallekin ryhmälle annetaan välineitä, josta he yhdessä ohjaajien opastuksella tekevät kaksi samanlaista rataa. Lapset auttavat toisiaan nostamaan painavampia penkkejä ja vanhemmat lapset tarkistavat, että radat ovat samanlaisia. On esteitä joiden ali ja yli pitää mennä sekä tasapainoilua. Viimeisessä pisteessä on neljä yritystä saada hernepussi heittämällä koriin ennen kuin täysillä juosten palataan alkupisteeseen ja päästetään seuraava kilpailija radalle. Kannustushuudot raikuvat, kun joukkueet kannustavat jokaista kilpailijaansa ja tiukkaakin tiukempi kilpailu ratkeaa vasta viimeisten kilpailijoiden kesken loppukirissä. Hurraamme ja annamme aplodit molemmille joukkueille ennen kuin keräämme esteet yhdessä sivuun.

Juomatauon jälkeen jatkamme ja vuorossa on yksi lasten lempi leikeistä nimittäin hyllypallo. Pyydämme lapset hyllylle odottamaan, kun laskemme väliverhot alas, jotta hyllypalloa on helpompi pelata. Hetken pelattuamme vuoromme on loppumassa, joten aloitamme hyllypallon pudotuspelin. Tyhjennetään koko hylly, joten kaikki pääsevät takaisin kentälle ja heitetään aloituspallo. Nyt jos joutuu hyllylle niin ei enää voi tulla takaisin kentälle. Tämä lisää leikkiin jännitystä ja tarkkuutta, koska kaikki haluavat pelata mahdollisimman pitkään joutumatta hyllylle. Iloiset äänet ja kiljahdukset raikuvat, kun lapset ja ohjaajat yrittävät parhaansa mukaan varoa palloa ja heittämällä sitä osua toisiinsa. Yksi ohjaajista viheltää pilliin sen merkiksi, että vuoromme on päättynyt. Osaa lapsista vähän harmittaa, kun tunti kului taas aivan liian nopeasti. Annamme aplodit kaikille ja kiitämme onnistuneesta liikuntatunnista.

Ohjaajana parasta on, kun näkee lasten viihtyvän ja nauttivan peleistä ja leikeistä. Onnistuneen kerran palkitsee lasten reippaat ja iloiset kasvot kun he liikuntatunnin jälkeen lähtevät takaisin koteihinsa.

Aiheeseen liittyvät