Mammakerho on parin viikon välein yhdessä sovittuna ajankohtana järjestetty seurakunnan äitien keskenään järjestämä vapaamuotoinen tilaisuus.

Osallistuvilla äideillä on joskus lapsia mukana, joskus ei. Yleensä tapaamme arkisin, päiväsaikaan, koska jotkut äideistä ovat kotona lasten kanssa, toiset taas vuorotöissä. Vietämme aikaa yhdessä ja saamme olla tuokion yhdessä toisten äitien ja lasten kanssa.

Yleensä tapaamme seurakunnan tiloissa, mutta joskus saatamme käydä myös retkellä, sisäleikkipuistoissa tai perheiden kotona.

Joku keittää kahvit ja tuo yhteistä kahvileipää. Lasten leikkiessä keskenään äidit voivat kahvinjuonnin lomassa keskustella ja jakaa arkeaan toistensa kanssa. Joskus ohjelmassa on myös yhteistä toimintaa, kuten askartelua, leivontaa tai pihaleikkejä.

Mammakerho on monille äideille tärkeä paikka vertaistuen saamiseen ja jakamiseen. Lapsille, erityisesti kotihoidossa oleville, se on hyvä tilaisuus tutustua toisiin lapsiin, leikkiä yhdessä ja osallistua ohjattuun toimintaan.

Kerho on vuosien saatossa tuottanut perheille paljon yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisiä mukavia kokemuksia ja muistoja ja näin tuonut voimia ja iloa lapsiarkeen.

Koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan vuoksi kerho on nyt tauolla, kuten kaikki muukin kokoontumisiin perustuva seurakunnan toiminta. Odotamme ilolla tulevia tapaamisia heti kun tilanne sen sallii!

Edellinen julkaisu
Seuraava julkaisu