Nuoret saavat viiden päivän ajan olla mieliharrastuksensa parissa yhdessä toisten nuorten kanssa. Tavoitteena on, että seurakunnan uskosta kiinnostuneet nuoret voisivat tavata yli kulttuuri- ja valtionrajojen ja viettää aikaa yhdessä toisiinsa tutustuen.

Tänäkin vuonna osa DKM-Suomen nuorisojoukosta osallistui Brunstadilla, Tönsbergissä järjestettävään pääsiäisleiriin. Suomesta 35 nuorta matkusti yhdessä kilpailemaan leirin turnauksiin kahdella eri joukkueella; tyttöjen lentopallojoukkue ja poikien jääkiekkojoukkue. Joukkueisiin saatiin vahvistuksia mm. Sveitsistä ja Vancouverista, jotta pelaajia olisi tarpeeksi. Tämä oli mukava lisä ja se loi erityistä yhteishenkeä ja yhteisiä tavotteita uusien tuttavuuksien kanssa.

BCC järjestää vuosittain, yhteistyössä useiden lapsi- ja nuorisojärjestöjen kanssa, toimintaleirin 13-20 vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Noin 3000:sta osallistujasta 1200 osallistujaa matkustaa paikalle Norjan ulkopuolelta; Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta, Uudesta-Seelannista, ja lähes 90 Pohjois-Amerikasta. Toimintaa järjestetään aamusta iltaan, joten taustalla on suuri joukko vapaa-ehtoisia tekemässä tapahtumasta mahdollisen. Nuorten vanhempia osallistuu järjestelyihin ja lisäksi paikalla on noin 800 nuorten toimintakerhojen ohjaajaa. Nuoret saavat viiden päivän ajan olla mieliharrastuksensa parissa yhdessä toisten nuorten kanssa. Tavoitteena on, että seurakunnan uskosta kiinnostuneet nuoret voisivat tavata yli kulttuuri- ja valtionrajojen ja viettää aikaa yhdessä toisiinsa tutustuen.

Pääsiäisleirin on tarkoitus olla nuorille turvallinen ja monipuolinen tapahtuma ja koko tapahtuman ohjelma perustuu seurakunnan opetukseen. Päivällä järjestetään runsaasti erilaista toimintaa ja illalla mielenkiintoisia kokoontumisia eri aihesisältöineen. Seurakunta pitää huolenpitoa tärkeänä osana nuorisotyötä ja teemailtojen on tarkoitus olla inspiroivia ja innostavia nuorille sekä nuorisotyössä toimiville. Nuoriso-ohjaajat saavat tapahtumasta myös työkaluja nuorisotoimintaan omilla paikkakunnillaan.

Pääsiäisleirillä järjestetään kansainvälisiä turnauksia jääkiekossa, jalkapallossa ja lentopallossa ja näissä lajeissa osallistujamäärä on suuri. Lisäksi nuoret voi valita 25:stä eri harrastuksesta oman valinnan mukaan. Esim. taidekoulu, ratsastus, lentäminen, tanssi, parkour, studio- ja musiikkityö, sekä muotisuunnittelu. Lisäksi voi saada koulutusta esim. ohjelmoinnissa ja kuvaus- sekä TV-tuotannossa. TV-tuotannon opinnot järjestetään jäähallilla jääkiekkoturnauksen yhteydessä. Näin tehdään TV-lähetyksiä suoraan pelattavista otteluista, jolloin perhe ja ystävät voivat seurata pelejä kotisohvalta käsin.

BCC:n hengellinen johtaja ja monet nuortenjohtajat ovat myös varanneet aikaa yhdessäoloon nuorten kanssa. He tarjavat hengellistä sisältöä ja uskon rohkaisua koko viikon ajan.

 

Aiheeseen liittyvät