"Lapsia olemme vain kerran elämämme aikana. Lapsuus ei palaa milloinkaan. Minkä teet lapsena, sen tulet muistamaan koko elämäsi ajan. Suhteesi vanhempiisi ja sisaruksiisi pysyy lähtemättömästi muistissasi aina vanhuuteen saakka. Ole sen tähden hyvä kodissasi. Jätä itsestäsi hyvät muistot." Näin kirjoitti Johan Oscar Smith kehotuksessaan lapsille. 

Sunnuntaina 26.1. kokoonnuimme perhekokoukseen joka on erityisesti lapsille suunnattu tilaisuus. Tällä kertaa aiheena oli "Ole ahkera tekemään hyvää". 

Kuulimme kuinka Johan Oscar Smithin poika Aksel oli unessa nähnyt isänsä tämän kuoleman jälkeen. Isä oli kehottanut häntä olemaan ahkera hyvän tekemisessä, sillä Jumala palkitsee todella runsaasti! 

Kuka sitten voi tehdä hyvää, ja millaisia ne hyvät teot oikein on? Ihan kuka tahansa voi tehdä hyvää, lapsetkin. Hyvät teot on pieniä asioita arjessa, voit auttaa vanhempia tai sisaruksia ja siitä saat palkaksi iloa ja hyviä muistoja. Saat hyvän lapsuuden ja kehityt oikeaan suuntaan elämässä. 

Kuulimme myös, että kun saa ajatuksen tehdä hyvää, kannattaa tehdä se heti, koska tilanne saattaa mennä ohi ja teko jääkin tekemättä. 

Lopuksi saimme arvata, mikä on kaikista paras tyyny? Kukahan sen saattoikaan arvata, sehän oli Hyvän Omantunnon tyyny! Siihen on hyvä painaa pää ja nukahtaa rauhallisin mielin. 

Kokouksen jälkeen söimme yhdessä päivällisen, sitten lähdimme ulos leikkimään. Kaikki lapset saivat osallistua ja uskon, että moni näki tilaisuuden tehdä hyviä tekoja. "Haluatko tämän keksin?" kysyi isompi lapsi pienemmältä, joka oli jäänyt ilman. Pieniä suuria tekoja!

 

Edellinen julkaisu
Seuraava julkaisu