Leirielämää, sanounomista, jalkapalloa ja hyviä ystäviä

Heinäkuun ensimmäisenä perjantaina ilma oli lämmin ja sateisesta sääennusteesta huolimatta aurinko paistoi. Autot olivat täynnä iloisia poikia valmiina lähtemään mahtavan viikonlopun viettoon Kirkkonummen Långvikiin. Olimme vuokranneet käyttöömme partiolaisten rakentaman eräkämpän, jossa vietimme tapahtumarikkaan viikonlopun. Retken teemana oli tulevan kesän lastenkonferenssin teema ”Haluan puhtaan sydämen”. Saavuimme paikalle perjantai-iltana. Jokainen etsi oman nukkumapaikkansa ja söimme nuotion äärellä iltapalan. Ruuan jälkeen tunnelma oli huipussaan, kun kokoonnuimme yhteen käyden läpi retken ohjelman ja paikan säännöt. Samalla käynnistimme muutaman kilpailun, jotka kestivät koko retken ajan. Kilpailujen tarkoitus oli luoda hyvää ryhmähenkeä ja harjoittaa ottamaan toisia huomioon. Loppuilta kului saunan ja jännittävien tarinoiden parissa.

Lauantaiaamuna nuorimmat pojat olivat intoa täynnä intoa heränneet aikaisin tutkimaan leirialuetta. Vanhemmat pojat olivat valvoneet edellisyönä myöhään ja viihtyivät makuupusseissa aamupalaan asti. Aamupalan jälkeen oli perinteinen rastirata, jossa pojat jaettiin neljään eri joukkueeseen. Parhaiten suoriutunut joukkue voitti huippupalkinnon. Samalla palkittiin koko kilpailun paras joukkuepelaaja. Rasteissa testattiin mm. poikien yleistietoa, tarkkuutta, erätaitoja ja yhteistyökykyä. Rastiradan jälkeen kaikilla oli kuuma, joten päätimme mennä läheiselle uimarannalle uimaan. Uinnin jälkeen meitä odotti valmiina perinteinen retkiruoka eli pyttipannu!

Kun olimme syöneet mahan täyteen ja hetken asettuneet, niin pidimme kokouksen. Myös kokouksen teema oli ”Haluan puhtaan sydämen”. Kokouksessa kuulimme mm. Daavidista ja siitä kuinka Jumala oli hänen puolellaan, koska hänellä oli puhdas ja vilpitön sydän. Vaikka Daavid oli pieni kooltaan ja lihasvoimiltaan heikko verrattuna Goljatiin niin puhdas sydän teki hänestä vahvemman. Jumala päättää kaikesta mitä maan päällä tapahtuu ja hän myös päätti sen, että Daavidin kivi tulisi osumaan juuri oikeaan kohtaan. Kuulimme myös siitä, että kun ei päästä sydämeen pahuutta niin silloin tulee iloa elämään ja on hyvä olla, kun omatunto on puhdas. Silloin kun saa omasta sydämestä pahat ajatukset toisia kohtaan pois, niin voi oppia olemaan erilaisten ihmisten kanssa.

Kokouksen jälkeen otimme herkut esiin ja rakensimme kisastudion, jossa katsoimme yhdessä Jalkapallon MM-kilpailun karsintapelin Ruotsi – Englanti. Pelin jälkeen lämmitimme saunan ja paistoimme lettuja iltapalaksi. Osa pojista innostui vuolemaan puuveitsiä nuotion ympärillä. Muutamat pojista yllättivät, koska halusivat vapaaehtoisesti auttaa vetäjiä kantamaan polttopuita sekä pesuvettä saunalle. Saimme myös ystävälliseltä naapurilta luvan käyttää heidän tonttinsa uimarantaa, jossa halukkaat kävivät meressä pulikoimassa saunan jälkeen. Lopulta kellon lähestyessä keskiyötä menimme hiljalleen nukkumaan.

Sunnuntaina söimme aamupalan ja siivosimme paikat lähtökuntoon. Pakkasimme tavarat ja suuntasimme MM-kilpailujen innoittamina pelaamaan jalkapalloa Masalan nurmikentälle. Tiukkojen pelien jälkeen menimme läheiselle uimarannalle pulahtamaan virkistävään järviveteen. Muutaman sukelluksen ja uimahypyn jälkeen meitä odotti Åkerbackassa lämmin päivällinen. Retki päättyi palkintojen jakoon ja ryhmäkuvaan, jonka jälkeen autot suuntasivat kohti kotia . Kiitos kaikille retkeläisille, vetäjille ja vanhemmille mainiosta retkestä!
 

Liittyvät julkaisut