1900-luvun alussa Norjassa syntyi henkilökohtaista Jumalasuhdetta korostava herätysliike, jota liikkeen piirissä on kutsuttu Seurakunnaksi.

1960-1970 lukujen vaihteessa liike sai jalansijaa Suomessa, aluksi Kirkkonummella ja Lahdessa.

Kokoukset olivat aluksi kodeissa, jotka pian kävivät ahtaiksi. Niinpä Lahdessa oma kokoussali rakennettiin 1990-1992 ja Kirkkonummelle rakennettiin kokoustilat 1991-1993. Molemmat rakennettiin käytännöllisesti katsoen talkoilla.

Lahden sali kävi pieneksi kokouksia varten 2000-luvun alussa, eikä siellä ole ollut lasten- ja nuortentoimintaan tarvittavia tiloja.

Seurakunnassa on kauan pelattu jääkiekkoa ja laji on viety myös Norjan ja muiden maiden seurakuntiin. Lajia pelaavat myös tytöt. Toinen tärkeä urheilulaji on lentopallo.

Seurakunnan monipuolisen lapsi- ja nuoristyön vaatimien tilojen saamiseksi ryhdyttiinkin etsimään uutta ratkaisua.

Lapsille on alusta astin pidetty pyhäkoulua. Myöhemmin perustettiin tyttö- ja poikakerhot. Nuorten retkiä on järjestetty joka vuosi eri puolelle Suomea tai ulkomaille.

Seurakunnan maailmanlaajuisia kokoontumisia on järjestetty 5-6 kertaa vuodessa. Kokoontumispaikkana on toiminut Etelä-Norjassa sijaitseva Brunstad. Suomesta useimmat ovat alusta alkaen osallistuneet näihin tilaisuuksiin.

Katsomme valoisina tulevaisuuteen odottaessa sen toteutumista.

 

Kotikokous Kirkkonummella 1974

Konferenssimatkalla 1978

Kirkkonummen kokoussalin työmaalta

Lahden sali ostettiin 1988

Lahden salin valutöitä

Lahden salin laajennus käynnissä

…ja valmiina 1993

Kokous Lahdessa 2015

Jääkiekkoturnaus 2016

Lentopalloturnaus 2016

Edellinen julkaisu
Seuraava julkaisu
Liittyvät julkaisut