Kouluvuosi on takana päin ja koululaisilla kesäloma edessä. Seurakunnan ala-asteikäisten lasten toimintakerho jäi myös tauolle kesän ajaksi. Kauden päätöskerralla on tullut perinteeksi pitää Kirkkonummen ja Lahden seurakuntien toimintakerhojen yhteinen päiväretki. Tällä kertaa vietimme päivää Hämeenlinnassa.

Helatorstaina aamupäivällä monta autoa toimintakerholaisia kaarsi historiallisen kohteen Hämeen Linnan pihaan. Kierroksella useammalle tuli mieleen, että olisi hauskaa kokeilla elämää keskiajalla tämmöisessä linnassa.

Pieneltä evästauolta kaikki saivat sopivasti energiaa Aulangon luonnonsuojelualueen puistoa varten. Ja hyvä niin, koska lasten laskelmien mukaan kuljimme puistossa ainakin 500 askelmaa portaita. Puiston näkötornin huipulta maisema oli huikea, onneksi oli vielä aurinkoinen päivä. Vaikka torni oli melko korkea ja vielä sijaitsi Aulangonvuoren päällä, jokainen uskaltautui aivan huipulle saakka. Tosin kokemuksen jälkeen taisivat muutamat jalat vähän tutista. Tornin jälkeen kavuttiin alaspäin portaita kauniin kallion vierustaa pitkin. Alhaalta löytyi iso karhupatsas, jonka lapset saman tien valtasivat.

Päivän päätteeksi kävimme syömässä pitsaa ja jäätelöä. Kiitokset ja pieni lahja annettiin toimintakerhon tähän kevääseen lopettavalle tytölle. Otimme kurssin kohti kotia hyvillä mielin mukavasta päivästä. Kiitokset kuuluvat lapsille, kausi on sujunut hyvin ja kerhossa on ollut hyvä yhteishenki. Kesäkuussa luvassa vielä kerhon tyttöjen ja poikien perinteiset kesäretket!

Seurakunnan toimintakerho on kerran viikossa pidettävä kerho ala-asteikäisille lapsille. Kerhon ideana on järjestää lapsille mielenkiintoista ohjelmaa ja rakentaa yhteishenkeä. Lahdessa ja Kirkkonummella pidetään omat toimintakerhot. Ohjelmassa on kaikenlaisia aktiviteetteja, esim. urheilu, pallopelit, kokkaus, leipominen, askartelu/ompelu, piknikit, erilaiset retket, näytelmät jne. Iltaan kuuluu myös usein pieni hetki rakentavaa ohjelmaa, kuten jonkin seurakunnan artikkelin lukeminen ja pohtiminen tai muutamia lauluja seurakunnan omasta laulukirjasta.